Η έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων είναι υποχρέωσή μας.

Το Alert 24/7 είναι μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που επιτρέπει να ενημερώνουμε τους πολίτες μας έγκαιρα για τα έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν στη περιοχή μας.

Ως έκτακτα περιστατικά μπορεί να είναι το κλείσιμο ενός δρόμου λόγω εκτέλεσης έργων ή λόγω χιονόπτωσης, το κλείσιμο των σχολείων λόγω κακοκαιρίας, η διακοπή νερού, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ακόμα και μία παράταση προθεσμίας μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις του Νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR, το Alert 24/7  έχει έναν σύγχρονο και εύκολο τρόπο ηλεκτρονικής εγγραφής και διαγραφής (ακόμα και από το κινητό), ο οποίος περιλαμβάνει την αποστολή κωδικού ταυτοποίησης και επιβεβαίωσης.

Επειδή η έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων είναι υποχρέωση της πολιτείας, το κόστος χρήσης και λειτουργίας της πλατφόρμας Alert 24/7 καλύπτεται από σύμβαση μεταξύ Δήμου και παρόχου, ώστε η όποια χρήση του να μην επιβαρύνει τους κατοίκους.

Η πρώτη πανελλαδική επίδειξη του Alert 24/7 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πυρόπληκτη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, παρουσία στελεχών κρατικών υπηρεσιών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Alert 24/7 υλοποιήθηκε ως τμήμα του έργου TOURISTA 24/7 στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΠΑνΕΚ (Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-01167.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σύστημα Alert 24/7, μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία AVMap GIS AE, στα τηλέφωνα 210-8056321-5 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

FaLang translation system by Faboba